sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ääriosille lämpöä

Operaatio Tuhotaan vintageveikat etenee varsin mallikkaasti ja puolivälin krouvi on jo ylitetty. Jäljellä on enää noin 400 grammaa kilon lastista. Ja paksun langan ollessa kyseessä, valmista syntyy varsin vauhdikkaasti.

Lisää miinuksia tammikuulle. Toinen Jacques Cousteau-pipo 4,0:n puikoilla vei tällä kertaa 95 grammaa lankaa. Hyväntekeväisyyteen päätyy tämäkin pipo.

Pipot alkoivat jo hieman kyllästyttää, joten siirryin vaihteeksi lapasiin. 3,5:n puikoilla syntyi 104 gramman edestä lapaset hitusen pidemmillä varsilla ja lopputulos on naisen käsiin sopiva. Kokeilin näiden kärkien päättelyyn ensimmäistä kertaa silmukointia. Tulipahan opeteltua uusi hyödyllinen taito.  Menossa ovat jo työkaverille, joka kumma kyllä ihastui tähän mitään sanomattomaan väriin. Hyvä jos kelpaa. Ja ihmettelen kovasti, miten moni valittaa saavansa hehtaarilapasia Novitan lapastaulukon mitoilla. Minulla kävi päinvastoin. Miesten lapasten silmukkamäärällä näistä tuli naisen käteen sopivat, ovat about kokoa 7,5. Kummallista. Taitaa neulojalla hieman pipo kiristää?

Yksi koolatuista vintageveikoista päätyi sukiksi. Tämä on luultavimmin se Black Cherry:llä värjätty kerä, ehkä. Etukäteen oli jo tiedossa ettei 100 grammaa riitä lähimaillensakaan 42:n jalkoihin, joten tähtäsin kokoon 36 puikoilla 3,5. Logiikkani mukaan kerästä pitäisi silloin riittää myös ihan kelvollisesti varsiinkin. Opettelin näihin kärjestä neulottuihin vihdoin ja viimein uuden kantapäätyylin Ullan ohjeella. Suhteellisen helppo tehdä ja oppia, mutta lopputulos ei miellyttänyt. Kantapäihin jäi keskimmäisistä kahdesta silmukasta ihme "nännit", jotka parsin lopuksi piiloon. Tuskin tulen käyttämään tätä kantapääversiota jatkossa, mutta tulipa opeteltua taas uusi tekniikka. Sukat ovat kokoa 36-37 ja aika kapeat. Malli on Novitan sukkalehdestä malli d: Palmikkosukat. Tulipahan sekin lehti viimein korkattua. Nämäkin sukat päätynevät lahjaksi jossain vaiheessa.
Ja kuten kuvasta voi päätellä, sukissa on sisällä ne itse pahvista tehdyt sukkablokkerit. Pitäisi hommata kunnolliset blokkerit joskus. Ja se uusi kamerakin pitäisi hommata... Toistaiseksi on tyytyminen näihin kännykameraotoksiin.

5 kommenttia:

Pingu kirjoitti...

Tuo kakkos pipo on kivempi kuin se ensimmäinen, tarkoitan siis kavennusten osalta.

Drucilla kirjoitti...

Ne on kuules Pinguseni tehty ihan precis samalla tavalla. :D Pikkasen kuva hämää...

bemu kirjoitti...

Kauniita tuotoksia :) Mä yritän päästä jyvälle ihan perinteisestä kantapäästä ;D

Kikke kirjoitti...

Sinulla on mielenkiintoinen ja inspiroiva blogi. Halusinkin antaa blogillesi tunnustuksen, joka löytyy blogistani :)

http://kikenkasin.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Koitan koota JC-pipo galleria ja ilokseni huomasin, että sinäkin olet tehnyt ohjeellani pipoja. Ohjeita löytyis täältä: http://punaisensydamentorppa.wordpress.com/arvonta-give-away/ Kiitos jo etukäteen!