sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Year 2013 in numbers

Jaahas. Aika tutkailla vuoden 2013 tilastoja.
Neulottua/virkattua tuli yhteensä 9,218kg, mikä oli hitusen enemmän mitä aiempana vuonna. Aika hyvin, ottaen huomioon että loppuvuoden tapahtumat pistivät neulomiset hyllylle aika pitkäksi aikaa. Ja yhtälailla kesän massiivinen pyöräilyvillitys jätti neulomisajan aika vähiin. Metreissä tuo määrä tarkoitti 32,6231 kilometriä lankaa. Eli keskimääräinen kulutukseni oli 3,53 km per neulottu kilo. Vertailun vuoksi vuodelta 2012 vastaava lukema oli 3,46km/kg eli neulon vuosi vuodelta aina vain ohuempia lankoja. Ilmankos valmistuneiden määrä grammoissakin on nykyään niin alhainen!

Neulottuja töitä oli yhteensä 52 kpl. Lukema olisi ollut 66, jos olisin laskenut erääseen projektiin neulomani palat jokaisen yksittäisenä työnä. Nyt laskin ne vain kolmeksi työksi, koska ne valmistuivat kolmessa eri erässä. Monimutkaista, eikös? Näistä valmistuneista töistä kolme oli paitoja. Viime vuonna aloin selkeästi suuntautumaan isompien töiden pariin pelkältä sukka&huivi-linjalta. Mutta toisaalta huiveja tuli neulottua 15 kpl ja sukkiakin 12 paria. Sukkien määrä oli tosin selvästi vähenemäänpäin.

Lankavarastoni koko vuoden lopussa oli 27,709kg. Viimevuotinen lankashoppailuni ei onneksi yltänyt vuoden 2012 tasolle, mutta 12,320kg ostettua lankaa on sekin varsin mahtava määrä. Ja onnistuin jopa yhtenä kuukautena olemaan ostamatta ollenkaan lankaa! Myyntiin/lahjoituksena poistui varastosta 4,495kg lankaa. No nyt jo joku ihmettelee, miten varastoni on kutistunut vain 307 grammaa ja luvut eivät oikein täsmää. No eihän se oma varasto mihinkään kutistu, jos osan valmistuneista töistä on tullut virkanneeksi pois jonkun toisen lankavarastosta... Huono suuntaus, tätä ei kannata harrastaa jatkossa.Time to put 2013 in numbers.
All in all I knitted/crocheted 9,218kg in 2013. Considering that I spent most of the summer on my bicycle and the rest of the year was a disaster lifewise, that´s pretty good. That is 32,6231km of yarn!

52 projects, well 66 if I´d counted every crocheted peace for our joint project, but I counted them as 3 as I crocheted pieces on three different occasions. A bit complicated I know. Of these 52, three were sweaters, 15 shawls and only 12 pairs of socks. I´m turning my focus more on the cardigan&sweater direction.

I had 27,709kg of yarn in my stash at the end of 2013. I bought 12,320kg and sold/gifted 4,495kg. And now you´re thinking the numbers don´t add up. How come my stash is only 307 grams smaller than the year before? Well, that´s what happens when you also end up crocheting someone else´s stash and not just your own. A bad habit that I must quit this year.

4 kommenttia:

Retu kirjoitti...

OMG! Missä ihmeen ja kumman välissä sinä olet saanut kilkuteltua tuommoisen määrän lankaa tuotteiksi?! Nukutko koskaan :)
Tosi massiivinen saavutus - olet kyllä oikein neulonnan tohtori eli vissiin sitten neulori? Mukavaa alkanutta vuotta!

hoo kirjoitti...

Joku tykkää tilastoista :D

Angelique71 kirjoitti...

Neulori :D Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Samaa olen kyllä joskus miettinyt minäkin. Moottoripuikot näyttävät olevan tallessa edelleen.

TeSa kirjoitti...

Öh, tilastot. Öh!
Hienolta näyttää.