tiistai 29. huhtikuuta 2014

Terveisiä Oslosta

Edellinen viikonloppu tuli vietettyä auringonpaahtamassa Oslossa. Tarkoituksena oli käydä täällä:
Valitettavasti tuhannet muutkin ympäri Euroopan olivat suunnitelleet samaa. 5-6 tunnin jonotus ulkona auringonpaahteessa ei houkutellut, joten oli pakko leikkiä perusturistia ja tutkailla samalla kaupungin lankakauppoja. Norjahan on tunnetusti kallis maa ja sama pätee myös lankoihin, joten ostoksia ei tullut tehtyä. Voinen kuitenkin raportoida kaupungin lankatarjonnasta muutaman sanasen, sillä ehdin käydä läpi kolme neljästä keskustan lankakaupasta.


Ensimmäisenä kohdalle osui Sømsenteret. Valikoimassa paljon Rowanin lankoja, puuvilla- ja pellavalankoja, sataprosenttista villaa sekä alpakkaa, alpakkaa ja vielä kerran alpakkaa. Niin sataprosenttisena kuin alpakka-silkki-sekoitteena. Rauma tuntui olevan paikallinen Novita, sillä sen merkkistä lankaa löytyi useampaa laatua. Muutaman Regia Extra Twist Merino-kerän bongasin kaupan perimmäisestä hyllystä. Sømsenteret oli enemmänkin ompelukonekauppa, mutta valikoimasta löytyi kohtuullisen kattavasti myös Knit Pron puikkoja, kankaita ja ompelutarvikkeita.

Den Norske Husfliden sijaitsi GlasMagasinet-tavaratalon kellarikerroksessa ja siellä olikin sitten lankaa jo hieman enemmän. Valikoimasta löytyi myös DMC:n ristipistolankoja, jonkin verran ristipistosettejä ja 6/0 sekä 9/0 helmiä sekä kattava puikkovalikoima (myös Knit Pro). Sain jopa ihmetellä 1,0:n Knit Pro Karbonz-sukkapuikkoja. Jestas että olivat ohuet! En ymmärrä miten niillä kukaan pysty neulomaan puikon katkeamatta.

Pääpaino täälläkin alpakkalangoissa ja alpakkasekotteissa. Lisäksi löytyi 100% babymerinoa, puuvillaa ja ruotsalaista superkarheaa sataprosenttista villaa, joka voitti karheudessaan jopa vironvillan. Myös muutamia neulekirjoja näytti löytyvän valikoimasta, tosin vain norjankielisinä. Ja tietysti valmiita norjalaisneuleita pilvin pimein.

Oslo City-ostoskeskuksen ensimmäisestä kerroksesta löytyvä Strikkedilla oli kohdalle osuneista lankakaupoista pienin, mutta valikoimaltaan monipuolisin. Tarvikkeita täältä ei silmiin osunut, mutta valikoima koostui pääasiassa Dropsin (virallinen Drops Superstore) ja SandnesGarnin langoista. Jos jotain olisin raaskinut itselleni tuliaiseksi ostaa niin todennäköisimmin olisin ostanut lankani täältä.

Ei kommentteja: