lauantai 26. joulukuuta 2015

Do Bananas Have Legs??

Piti sitten itsekin kokeilla tuota paljon kehuttua siililankaa. Hedgehog Fibers Sock:n väri Banana Legs on himoittanut jo pidemmän aikaa ja onnistuin Snurresta bongaamaan sitä yhden vyyhdin. Lanka tarvitsi arvoisensa sukkaohjeen, joten nyt en lähtenyt testailemaan uusia ohjeita. Lanka oli unelman pehmoista,  mutta aavistuksen löyhäkierteistä. Tämä asetti myös hieman rajoja valittavaan ohjeeseen. Tykkäsin kuitenkin ja olenkin jo hommannut samaista lankaa lisää. Tuo roiskevärjäys ei sinänsä ole mun juttuni, mutta tämän värin kohdalla se mielestäni toimii.

I had to try Hedgehod Fibers Sock as so many other knitters have been praising this yarn lately. I managed to get a skein of Banana Legs from Snurre. This yarn needed a worthy pattern so I wasn't going to test this on any new ones. Amazingly soft but somewhat splitting yarn had its restrictions on the choice of a pattern. I liked it, however, and I've already bought some more. This type of "splashed dying" isn't really my thing usually but with this colour it just works.

Ohje/Pattern: Mister Invested
Lanka/Yarn: Hedgehog Fibers Sock Banana Legs 89g
Puikot/Needle size: 2,25
Kommentti/Comment: Unelman pehmoista lankaa, joskin aavistuksen halkeilevaa. Ihan kaikki värikartan värit ei houkuta, mutta onneksi värikartta on laaja. Tätä pitää hankkia lisää ja testata toimivuus huiveissa.
Amazingly soft, but somewhat splitting yarn. Not all of the colours are to my liking but luckily the yarn chart is extensive. I need to get some more and test this on a shawl.

**

Olen myös tuhonnut varastostani erinäisiä langanjämiä ja etenkin vironvillan ja mohairien jämät toimivat loistavasti kissan lämmittiminä. Kuljetuskopan pohjille oli tarpeen jotain lämpöistä ja pehmoista, joten ei auttanut kuin ottaa kasin (8!) puikot kouraan ja alkaa tikuttaa viittä, kuutta lankaa yhdellä kertaa. Kädet eivät tykänneet yhtään, mutta minkäs teet. Kummallakin on kokoa n. 28cm x 50cm ja virallinen valvojamme Lara on ne jo hyväksynyt käyttöön. Oli vaan lähinnä sitä mieltä, että ne joutaisivat olla aina lattialla tarjolla, eikä kuljetuskopassa piilossa...

I've also gotten rid of several leftovers and made two warm bedding mats for the cat carrier boxes. Size 8 (US 11) circulars were killing my hands but what can you do. I knitted five or six strands together. They're both about 28cm x 50cm and our official inspector Lara has approved them for use. Though she wanted them to be left on the floor permanently instead of hiding them in the carrier boxes for now...


Ohje/Pattern: -
Langat/Yarns: Aade long 8/2, Austermann Defilé, Ornaghi Filati Merino Oro ja Rowan Kidsilk Haze 218g ja 196g
Puikot/Needle size: 8,0 (US11)
Kommentti/Comment: Huh huh. Vieläkin jäi jämiä, mutta kolmatta en enää suostu tekemään.
Phew! I still have some of these leftovers but no way am I going to make a third one.

Ei kommentteja: