keskiviikko 16. helmikuuta 2011

The UFO has landed

Viime heinäkuun alussa aloitettu palapeitto on ufoillut sohvan nurkassa jo monta kuukautta, mutta nyt neulomisen oltua tauolla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin tarttua koukkuun ja tehdä peitto viimeinkin valmiiksi.

Ohje on Dropsilta ja lankoina Drops Delight värit 08, 09, 10, 11 ja 14 sekä musta Fabel. Lankaa meni yhteensä 605g. Fabelia n. 200g ja Delight:a 2 kerää joka väriä paitsi nroa 10, josta tuli vastaan kamalia keltaisella pätkärääkättyjä synkän mustanruskeita osuuksia (kenties sekundaerää??). Nuo karmean väriset pätkärääkätyt karsin suosiolla pois joukosta, kun muut kerät riittivät lopputulokseen. Yhdestä kerästä sai virkattua 10 - 11 palaa. Palat on tehty 5,0:n koukulla ja yhteenvirkkaus ja reunukset 4,0:n koukulla.

Ohjeesta poiketen tein peittoon 99 palaa ja projektin ufoutuminen johtuikin yhden ja saman palamallin loputtomasta toistamisesta. Palojen yhteen virkkaaminen olikin sitten melkoinen operaatio! Itse ohjeessa kun kehotettiin virkkaamaan aina kaksi palaa yhteen, katkaisemaan lanka ja päättelemään... Ei todellakaan houkutellut, kun itse palojen langanpäissä oli ollut päättelemistä hermoromahdukseen asti!
Virkkasinkin siis ensin pituussuunnassa kaikki yhteen ja sen jälkeen vaakasuunnassa:

 
Näin kaikki pääteltävät langanpätkät jäivät peiton reunoille ja ne olikin sitten helppo hukuttaa reunuksen sisään siististi. Peitolle tuli kokoa 110cm x 140cm ja lopputulos oli miellyttävä yllätys. Tosin virkkuukoukkuun en taida hetkeen tarttua...

3 kommenttia:

Neule-Kirppu kirjoitti...

Upea peitto!!! On siinä ollut suurityö, jäisi kyllä itsellä tekemättä. Voit olla itsestäsi ylpeä.

Tarina kirjoitti...

Ihana torkkupeitto!
Pirteää pakkaspäivää!

Virpi kirjoitti...

Onpas ihana torkkupeitto. Tuollaisesta minäkin aina välillä haaveilen, mutta luulen ettei kärsivällisyys riitä...