tiistai 16. elokuuta 2011

Hihasta repäistyä

Musta Rose mohair on jo vuoden päivät odottanut lankalaatikossa muodonmuutosta hihattimeksi. Kiitos Kyjyn, ihme on vihdoinkin tapahtunut. Ohje on Novitan kevät 2009-lehdestä, eikä kuutosen puikoilla tähän todellakaan mennyt ohjeessa ilmoitettua 200 grammaa...
KYJY #5
Tästä tuli lopulta aavistuksen isompi kuin ohjeessa, mutta langan menekki oli silti vain 160g. Tarkoitukseni oli päästä eroon mustan Rosen jämistä, mutta lankaa jäi vielä parin baskerin verran. Ehkä ne jämät jaksaa neuloa baskereiksi sitten kyjyn päätyttyä.

Pysyy päällä satiininauhan ansiosta, joskin huomasin kasaamisvaiheessa nauhan olevan hieman liian leveän pitsin reikiin. Saa luvan kelvata tähän hätään, kun ei kapeampaakaan ole. Nauha on muuten Karnaluksista hankittua eli ei mitenkään hintava uhraus.

MUTTA. Jos joskus haikailen ostavani taas mustaa mohairia, niin muistuttakaa minua tästä! Maksimivalaistuksesta ja otsalampun tuomasta lisäavusta huolimatta hihasaumojen ja reunuksen virkkaaminen oli todella työlästä. Mustasta ja kiiltävästä langasta ei tahtonut erottaa reunasilmukoita lainkaan! Hyi kamala.

15/24 KYJYä valmiina ja noin 19 viikkoa tempausta jäljellä. Se tarkoittaa sitä, että jäljellä oleville yhdeksälle keskeneräiselle voi tuhlata pari viikkoa per työ. Lupaava tilanne, ainakin toistaiseksi.

10 kommenttia:

Nina / Kasoittain kirjoja kirjoitti...

Olet tosi hyvällä mallilla Kyjyjen kanssa, itseäni ihan hirvittää millainen kiire niiden kanssa vielä tulee...

Simpura kirjoitti...

Apua, noinko vähän sitä on loppujen lopuksi aikaa.....
Kiirettä taitaa pukata ;)

Sullahan onkin kyllä hyvällä mallilla :)

Heidi kirjoitti...

Hyvällä mallilla on kyjyilyt!

Eija kirjoitti...

Tyylikä hihatin, mutta musta on toidella haastava väri, niin tehdä kuin kuvatakin. Hyvällä mallilla kyjyilysi!

Angelique71 kirjoitti...

Argh, Blogger syö kommentteja! Olin siis kirjoittamassa, että arvaapas mitä: mulla olisi pari kerää mustaa Rose Mohairia ja toiset pari Rose Mohair Luxia, haluatko, niin saat tuosta jämästä tehtyä jotain järkevää?? :DD (Nimim. Ei ikinä enää pitsihuiveja mustasta mohairista...)

Nitakin taisi tosin niistä olla kiinnostunut, joten seuraavaan tapaamiseen saatan ottaa kerät mukaan ja voitte sitten tapella keskenänne ;D

Lila kirjoitti...

Vitsit, että oon kateellinen sun KyJyily vauhdillesi :D Musta on haastava väri... Valitettavasti mitä enemmän tulee ikää sen enemmän mustaa karttaa ;)
Hieno tuo tekemäsi hihatin kyllä on!

Virpi kirjoitti...

Mää muistutan sua jos ollaan Tallinnas vaik samaan aikaan ja meinaat mustaa mohairia ostaa.... Musta mohair on muutenki aika haastava, mut et viel mustana.... Nostan hattua kun sait valmiiksi, hieno siitä tuli!

Virpi kirjoitti...

Niin ja kiitos tunnustuksesta, koitan muistaa päivittää sitä blogiini...

Lankakeiju kirjoitti...

Hieno hihatin. Ja sinulla ei varmaan tule kiire Kyjyn kanssa toisin kuin minulla.

Marifetane hobi kirjoitti...

harika çok beğendim elinize sağlık..