lauantai 25. elokuuta 2012

Death by stockinette?

Heipähei pitkästä aikaa. Töihin paluu on pitänyt kiireisenä ja väsyneenä. Eikä ole ollut paljoa esiteltävääkään ennenkuin nyt.

3 vyyhtiä Wollmeise Twin:ä, ohje ylhäältä alas neulottavalle takille, rutkasti aikaa ja kärsivällisyyttä sileän neulomiselle (ja paljon Doctor Who-jaksoja) sekä loputtomasti kärsivällisyyttä odottaa pingotetun takin kuivumista. Siinä resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan ja lopputulos on tässä:
My adaptation of New wave Cardigan using Wollmeise Twin Fliederbusch. Project notes can be found from my Ravelry project page (sorry, members only)
Lanka Wollmeise Twin, väri Fliederbusch ja menekki tasan 3 vyyhtiä. Jokaisessa vyyhdissä oli muutama gramma extraa ja takille tuli painoa 463 grammaa. Lankaa jäi jäljelle n. 3g. Puikot 3,75, resoreissa 3,5 ja kaulusröyhelössä 3,5 ja 3,25.

Ohje löytyy maksullisena Ravelrysta nimellä New wave cardigan. Kyseessä on ensimmäinen tekemäni takki, joka tehdään ylhäältä alaspäin ja tämän jälkeen voin vain todeta, etten aio tehdä perinteisesti enää yhtäkään takkia! (Lukuunottamatta vielä hitusen kesken olevaa dominotakkia). Menetelmä on nerokas ja parasta siinä on mahdollisuus kokeilla vaatetta päälle ja mallata kokoa kohdalleen tekemisen aikana! Jos olisin tehnyt sokeasti ohjeen mukaan, vyötärökavennukset olisivat osuneet keskelle lantioni leveintä kohtaa eli mitoitus oli pitkäselkäiselle. Metsään olisi mennyt ja pahasti.
Takki on yläosaltaan aavistuksen väljä ja hihat samoin. Oikean koon valitseminen aloitukseen ei ollut helppoa, vaikka kysyin mallin suunnittelijaltakin siihen vinkkiä. Yhtä pykälää pienempi kokokin olisi riittänyt. Eipä tuo kuitenkaan haittaa, mahtuupahan kunnolla t-paita alle. Tein takista reippaasti ohjetta pidemmän. Vartalo-osa syntyi kahdesta vyyhdistä vuorotellen raidoittaen ja kolmas vyyhti meni kaulusröyhelöön ja hihoihin. Lopputulos on juuri sellainen kuin suunnittelinkin, tämä menee käyttöön heti maanantaina!

Lisäksi tekaisin aiemmasta pipo-projektista ylijääneestä langasta vielä kämmekkäät. 40 grammaa Schachenmayrin extra merinoa, 3,5:n pyöröt  ja palmikkokuvio aiemmin tehdystä piposta. Lopputuloksena ihan kelvolliset kämmekkäät.
Fingerless mitts made from leftover yarn.

3 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Upea neuletakki. Kauluksen röyhelöt ovat hurmaavat. :)

Peikkotyttö kirjoitti...

Aivan upea neuletakki!! :)

Huopatossunen kirjoitti...

Hieno takki :) Ylhäältä aloitettavat neuleet ovat minunkin suosikkejani, vaikka noita perinteisiä tulee silti tehtyä enemmän.