maanantai 13. elokuuta 2012

MDNA Helsinki 12082012

Kannatti olla ajoissa paikalla, sillä Madonna veti soundcheckiä ja lämmittelyjä viidestä kuuteen ja ehti siinä sivussa jututtaa myös jo paikalle ehtinyttä yleisöä. Pikkasen pisti kateeksi Golden triangleen päässyttä porukkaa! Onnistuin kuitenkin nappaamaan hyvän paikan kentän ja Golden circlen raja-aidan luota. Lähemmäksi pääsin kuin mitä Jätkäsaaressa kolme vuotta sitten.

Stadikka oli eilen puolityhjillään vielä puoli kahdeksan aikaan illalla. Lämppäri Martin Solveig aloitti puolisen tuntia aikataulusta myöhässä kahdeksan aikaan ja sai kuin saikin hieman eloa jähmeään suomalaisyleisöön. Vedettiin jopa aaltoja pienen alkukankeuden jälkeen. Yhdeksään mennessä alkoi olla tupa täynnä, mutta Golden circle oli vain 2/3 täynnä. Sinne olisi ihan hyvin voinut upgrade:aa porukkaa...

Itse diiva taisi hieman väsähtää soundcheckin ja lämmittelyjen jäljiltä, sillä saapui lavalle vasta klo 22.08! Eli yli tunnin ilmoitettua myöhemmin! Jos lämppäri sai yleisön lämpenemään, niin melkoisesti ehti tunnelma jäähtyä popin kuningattaren ilmestymistä odotellessa.

Show kesti puoleen yöhön saakka ja uutisten mukaan meteli kuului Etelä-Haagaan saakka. Sama 23-osainen setti, mistä on Wikipediaan raportoitu. Uusi hidas sovitus pianolle Like a Virgin:stä oli kerrassaan loistava. Ilta päättyi puolilta öin varsin tyylikkäästi. Show ei lyönyt vertoja näyttävyydessä ja menossa&meiningissä Sticky&Sweet tourille, mikä selittyy puhtaasti sillä, ettei MDNA-levy ole sellaista hittiparaatia mitä Candy Shop-levy oli.

Selkä jumissa tuntien seisomisesta, jalkapohjat hillona ja korvat kipeät tulppien monituntisen käytön jäljiltä. Kannattiko käydä? Ehdottomasti. Ja ei, kutimet eivät olleet matkassa mukana.

Kotiin ehdin sopivasti näkemään olympialaisten päätösjuhlan kohokohdan: Freddie Mercury laulatti yleisöä nauhalta v. 1986 tyyliin ja Brian Mayn mahtava kitarasoolo siihen perään. May oli selkeästi ihan täpinöissään päästessään revittelemään ison yleisön eteen. Joku muu kuin Jessie J olisi mielestäni joutanut laulaa We will rock you:n Queenin säestyksellä. Mutta se on vain minun mielipiteeni. No juu, näin myös Spice Girlsit ennen tuota, mutta mitäs niistä.

1 kommentti:

Angelique71 kirjoitti...

Hmm, sä et selvästikään kuuntele Radio Aaltoa, jossa tänään aamuisten työmatkojeni pelastus J.Valtee avasi värikkään sanaisen arkkunsa aiheesta konsertissa kännykällä kuvaajat :D. Mutta sinähän et kuvannut videoita, vain still-kuvia, vai...?