sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kevättä rinnassa

Jälleen kerran postaus, joka ei liity neulomiseen millään muotoa. Se vähä, mitä olen ehtinyt ja jaksanut neuloa viime aikoina, on noita pitkäaikaisprojekteja eikä mitään valmista raportoitavaa ole toistaiseksi. Sorry. Varastoani sain kuitenkin supistettua eilen 350 grammalla. Lahjoitin nimittäin kaverilleni lankaa.

Tänään käytiin viimeinkin multaostoksilla ja sain vaihdettua uudet mullat altakasteluruukkuihin. Siinäkin oli jo haastetta kerrakseen, sillä minulle ei valitettavasti ole periytynyt viherpeukaloa. Kaikki vihreä tuppaa lopulta kuolemaan käsiin, jos ei orkideoita lasketa. Kohtaloa uhmaten iskin joululahjaksi saamani yrttitarhan itämään, katsotaan mitä siitäkin mahtaa syntyä... Tämänvuotinen chilisato on myös laitettu itämään. Nyt on vuorossa isännän Amsterdamista roudaamat cayennepippurin siemenet, bolivialaiset superchilit ovat tauolla tänä vuonna.

Ja lopuksi pari kuvaa piristykseksi. Olen jo tottunut siihen, ettei isäntä noteeraa kansainvälistä naistenpäivää millään muotoa, joten tänä vuonna ostin päivän kunniaksi itselleni uuden Dendrobiumin. Eikös olekin ihana?

Tänään tarttui Plantagenin reissulta mukaan myös tämä uljas Cambria hybridi. Ihme kyllä tämä punainen yksilö halusi ehdottomasti liittyä valkoisten orkideoideni joukkoon. Täytyy varmaankin pitää sitä toisessa huoneessa, muutoin ovat kohta kaikki loputkin punaisen kirjavia...
Selvästi on kevättä rinnassa, kun ei neulominen maistu ja orkideat vaan lisääntyvät.
Todettakoon vielä, että muistakaahan "Raidata" orkideanne ennenkuin päästätte ne muiden lajitoverien lähelle. Näissä kun tapaa olla lähes satavarmasti aina salamatkustajia mukana, jotka pahimmassa tapauksessa pistävät muutkin kuin pelkät toiset orkideat hengiltä.

2 kommenttia:

Lila kirjoitti...

Kauniita kukkia :) Minunkin suuritöiset ikuisuusprojektit odottavat tekijäänsä, sen sijaan olen neulonut ja virkannut kaikkea pientä ;)

Virpi kirjoitti...

Siis vaikuttaako viereisen kukan väriin jos vieressä on toisen värinen kukka???? Kysyy nyt tosi tyhmä.

Kohtaloa uhmaten ostin kolme uutta orkideaa Plantagenista. En raidannut....

Ja muuten, niitä perhanan tuholaisia ei ole sen jälkeen näkynyt kun poistin ruotsista tuodusta posliinikukasta muutaman. Toivottavasti saan olla jatkossakin rauhassa.