sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lämmikkeitä

Alkuviikosta valmistui toinen pari Muikkuset-lapasia. Ihanan nopeatekoinen ohje, ei voi muuta sanoa! Lankana edelleen Schachenmayr Extra merino, mutta värinä tällä kertaa punainen. 4,0:n pyöröllä menekki oli nyt vain 50 grammaa.

Tällä kertaa tein peukalokiilan pienemmällä silmukkamäärällä ja poimin peukalon silmukat eri tavalla, joten peukaloista ei tullut niin valtavat ja amputoidun näköiset kuin ensimmäisestä parista. Kiitos peukalovinkistä kuuluu Kristiinalle Omiin käsiini nämä ovat liian pienet, mutta nämäkin ovat menossa lahjaksi.


Edellisessä Jumbon neuleharpputapaamisessa Daniela oli siivonnut muuton alla lankavarastoaan ja häneltä sain lahjoituksena jämäkerän ihanaa sammaleen väristä Laila alpakkamixiä. Kiitos Daniela vielä kerran, jos satut eksymään tätä lueskelemaan. Tiesin lähes heti, mitä siitä halusin tehdä ja tuotos valmistui eilen: sammaleen värinen Tilting Tardis-kauluri, josta tykkään kuin hullu puurosta! Jos joku ei muka tiedä mikä on Tardis, niin käykäähän sivistämässä itseänne vaikkapa täällä.
Langan riittävyys täytyi pitää mielessä kauluria suunnitellessa. Tein kaulurin vain 41 silmukalla (3 mallikertaa plus reunasilmukat) ja reunaan vain 6 kerrosta ainaoikeaa. Toistoja tuli ohjeen mukaiset 8 kpl. Aika tarkalleen laskettu, sillä 5,0:n puikoilla lankaa kului 40 grammaa ja jäljelle jäi pieni noin 9 gramman nöttönen. Napit on ostettu Karnaluksista.
Ja sanoinko jo, että lopputulos on ihana?  Testasin kaulurin heti tänään aamulenkillä.

Aurinkoista sunnuntain jatkoa kaikille, ehkä se kesä sieltä sittenkin tulee??

5 kommenttia:

Peikkotyttö kirjoitti...

Oih ihanat lapaset! :)
Ja kivan värineb huivi! :D

Simpura kirjoitti...

Ihanan väriset lapaset!

Eikä pöllömpi kaulurikaan:)

Unknown kirjoitti...

Lapaset on kivan näköiset, kauluri myös

Neulisti kirjoitti...

Kaunis kauluri ja ihana väri. Laila Alpakkamix on kyllä tosi mukavan tuntuinen lanka iholla!

Virpi kirjoitti...

Lapaset on oikein sopivan kokoiset tälläiselle töpösormiselle töpöjalalle, onhan ne tullut testatuakin... Kauluri on kans ihana. Sulla sitä neuletta valmistuu, mä vaan alottelen kaikkea uutta...