lauantai 7. huhtikuuta 2012

Muikkuset ja muikunsyöjät

Kissamaisen viikon päätteeksi voinen esitellä jotain valmistunuttakin. Muikkuset on tehty Kaikki lähti lapasesta-kirjan ohjetta hieman mukaillen Schachenmayr Extra Merinosta. Luvassa huonoja kuvia, koska kuvat piti napata ilman apulaista. Siis jos kissoja ei lasketa...
Nelosen pyöröllä ja 48 silmukalla syntyi omiin käsiin aavistuksen pienehköt lapaset, mutta eivätpä nuo minulle olekaan tarkoitettu. Lapaset tehdään magic loopina kärjestä aloittaen ja koko on helppo määrittää jo alkuvaiheessa kärjen lisäyksiä tehdessä. Palmikkomalli on kaunis ja syntyy kuin itsestään. Helppo ja nopea malli tehdä, oikeastaan peukalot vain tuottivat pientä päänvaivaa. Olisi pitänyt tehdä naisen koon silmukkamäärillä peukalokiila, nyt piti peukalon alussa kavennella melkoisesti, jotta sisään ei mahtuisi kolme sormea pelkän peukalon sijasta. Jätin reunuksen i-cord-päättelystä "loppurenkaan" tekemättä. Lankaa näihin lapasiin meni 62 g.

Viimeistelin lapasia torstain harpputapaamisessa ja siellä porukalla naureskeltiin näitä amputoiduilta näyttäviä peukaloita. No peukaloiden ulkonäkö ei kirjan kuvista erityisemmin selviä, mutta katseltuani muiden Muikkusia Ravelrysta huomasin, että yhtä lailla muillakin peukalot näyttävät amputoiduilta ja takaisin paikoilleen ommelluilta. Eipä tuo haittaa.

Pääsin myös eroon kahdesta vironvillajämästä. Kymmenisen grammaa vyyhdin loppua kieritetään kulkusen ympärille löyhästi palloksi ja heitetään pesukoneeseen muun pyykin sekaan. Lopputuloksena kaksi kilisevää palleroa ja lankavarasto kutistui yhteensä huimat 20 grammaa. Evilla-palleroon oli syntynyt huovutuksen seurauksena pieni häntä ja se oli selvästi kisuista se mielenkiintoisempi yksilö. Näitä palleroita on nyt pari päivää jahdattu suurella innolla.
Aade long blue-lila ja Evilla A-48 kanerva

Ja päivän suru-uutinen: kissat on haettu hoidosta. Nyyh.
No vähän lohdutti se, ettei kullanmuruilla tuntunut olevan intoa lähteä meiltä minnekään...
JA lopuksi vielä kaikkien kiusaksi pari kissakuvaa.

5 kommenttia:

Enya kirjoitti...

Kivat nuo tumput. Pitääpä katsoa itsekin tuota kirjaa uudelleen. Mukavaa pääsiäistä sinulle!

Lankakeiju kirjoitti...

Hienot lapaset. Ja tuo tekotapa alkoi kiinnostamaan.

Virpi kirjoitti...

Voi, oliko kisulit näin vähän aikaa teillä kylässä tällä kertaa? No, nyt sulla on pari päivää aikaa neuloa ihan ilman apulaisia...

Nina / Kasoittain kirjoja kirjoitti...

Kauniin väriset lapaset! Hauska idea jämälankojen tuhoamiseen. :) Blogissani on sinulle tunnustus.

Näppi kirjoitti...

Kivan pirteät muikkuset!