sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Peukalo vihertää

Ei, en ole innostunut koolaamaan lankoja pitkästä aikaa. Olen ihan oikeasti yrittänyt leikkiä kotipuutarhuria. Juu-u. Minä, joka en viherpeukaloa omista.

Joululahjaksi saamani "idioottivarma" kotiyrttitarha on odottanut jo tovin pääsyä istutusruukuista isompaan multamäärään. Rosmariini ei itänyt ollenkaan ja ruohosipulikin taisi jo ottaa nokkiinsa saamastaan kohtelusta. Siirsin parvekelaatikkoon viisi istutusruukullista yrttejä. Vasemmalta oikealle: persilja, timjami, basilika, ruohosipuli ja timjami. Timjamia oli paketissa kahta eri lajia, älkää kysykö miksi.
Yrtit rivissä
Lisäksi heitin taannoin kokeeksi yhteen ruukkuun läjän viime kesäisen kukontöyhdön (?? Celosia argentea kimono lukee muistilapussa) ja pari sitruunan siementä. Sitruunat piti pelastaa omaan ruukkuunsa ja ensimmäinen töyhtö on jo alkanut tulla näkyviin. Ruukussa on edelleen tungosta (yhteensä 6 tainta), pitäisi kai siirtää nuo pienemmät pois vielä omaan ruukkuunsa?
Töyhtöjä tulossa
Sitruunat
Mökillä maa oli lumen peitossa vielä viikko sitten, mutta eilen näyttikin sitten jo tältä:

Tovin joutuu vielä odottamaan, ennenkuin pääsee tekemään raparperipiirakkaa.

Olen kunnostautunut tässä kuussa taas lankavarastoni kasvattamisessa. Puolustuksekseni täytyy sanoa, että vain Wollmeisella. JA viikonloppuna olen kilkutellut ahkerasti puikkoja.
Toukokuussa onkin sitten Dropsin talvilankojen ale. Voi ei...

Nyt päättelemään huivia, jotta saan vielä miinuksia tälle kuulle! Kuvia luvassa toivottavasti huomenissa.

2 kommenttia:

Heffaklumpen kirjoitti...

Sinun yrttisi näyttävät paljon kukoistavammilta kuin minun. Tilli ja persilja heittivät jo henkensä vaikka elävät vasta jugurttipurkeissa...kaikille ei sitä vihreää peukaloa suoda jos ei tussilla värjää...luin Litten blogista että olet lopettanut Novitan tilauksen. Täytyy sitten piipahdella täällä sinua useammin katsomassa.

Virpi kirjoitti...

Mun raparperit on piirun verran sun raparpereita edellä, niissä on jo lehdet!

Muuten sun hamppuviljelmät on kyllä aika rehevän näköset, että pois turha valistus ettei ole viherpeukaloa. Vai onkos sulla sittenki se orkideapeukalo?