lauantai 15. joulukuuta 2012

Alpakka lämmittää

Nyt kun kissat eivät ole enää olleet yli viikkoon hoidossa, on saanut alpakkaa neuloa kaikessa rauhassa ilman ylimääräisiä kerien halailijoita. Alpakassa vain tuntui olevan jotain niin superihanaa, etteivät kerät saaneet olla hetkeäkään rauhassa kuten näkyy.
Tuplapiponi valmistui jo viikko sitten. Tavoitteenani oli tehdä mahdollisimman tuulenpitävä pipo itselleni. Ja tätä tehostamaan tein kaksi pipoa yhdessä eli toinen pipoista kääntyy sisäpuolelle vuoriksi. Dropsin Alpacaa kaksinkertaisena ja eikös lanka ollut finaalissa jo ensimmäisen pipon jäljiltä. Sen siitä saa kun vetää ohjeen hatusta niin langankulutusta on hankala ennakoida. Sisävuoreksi päätynyt pipo piti siten tehdä toisella värillä, mutta ei se lopputulosta haitannut. Puikot resorissa 3,0 ja itse pipossa 4,0. Langanmenekki 228 grammaa, josta 132 grammaa tummaa lilaa ja loput punalilaa. Lopputulos on kerrankin muodoltaan onnistunut ja pipo lämmin, MUTTA. Se tuulenpitävyys? Siinä en kuitenkaan onnistunut. Harmi.
Muinoiselta alpakkareissultamme ostetuista alpakkalangoista toinen puolisko päätyi vihdoin ja viimein lapasiksi. Tarvitsin nahkahanskojen ja palmikkolapasten väliin ohuet välilapaset lisälämmikkeeksi ja ostamani La Alpaca sopi siihen tarkoitukseen täydellisesti. Tein nämä kärjestä alkaen ja magic loopina, mikä selittää nuo amputoidun näköiset peukalot. Kaksilla 2,5:n bambu-addeilla lankaa kului 80 grammaa. Jaa miten niin kaksilla? No onnistuin katkaisemaan ensimmäiset pyöröt torstaina Jumbossa...oli niin hurjat jutut harpputapaamisessa. Onneksi noita on tullut hommattua Karnasta puoli-ilmaiseksi useammat.

5 kommenttia:

bemu kirjoitti...

Onpas jännä pipo :)) Täällä ainakin on sellaiset myrskytuulet että vaikka olisi millainen pipo niin läpi menee tuuli.
Alpakka on mukavaa ja kutittamatonta lankaa, ja kyllä meilläkin tuo musta otus on huomannut että se on lankaa parhaimmasta päästä ;D
Mukavaa viikonloppua!

Huopatossunen kirjoitti...

Kivan näköinen pipo :) Ei neulepiposta taida saada tuulenpitävää kuin huovuttamalla.

Suklaahiiri kirjoitti...

Alpakka on meidänkin kissuuden suosiossa, se on ilmeisesti vastustamattoman pehmoista. Tuplapipo on mainio idea!Pipo näyttää kyllä varsin lämpöiseltä, vaikkei tuulta pitäisikään.

5ara kirjoitti...

Onpas kivan näkönen hattu :)

Virpi kirjoitti...

Tylsää et menee tuuli läpi piposta, mutta lämmittähän se silti. Ei kun huppu päähän jos tuulee liikaa!

Amputoidut peukalot.... Jos vielä noin pahasti katkot puikkoja niin sulla kohta on itelläski amputoidut peukalot, milläs sitte neulotaan...?