lauantai 29. lokakuuta 2011

Happy happy joy joy

Kaikki KYJYt ovat nyt valmiina! Jiihaa!
Viimeisestä työstä luvassa huomenna kuvia, kunhan aurinko taas ilahduttaa läsnäolollaan.
Huomasin myös, että lukijamääräni on kasvanut.
Tervetuloa lueskelemaan pakkoneuloosistani!

Sillä välin esittelen mitä muuta olen viikon aikana ehtinyt puuhailla. Petunia on vielä hieman kesken, mutta kas tässä: Palmikkolapaset! Kuvat eivät ole kummosia, kun piti ottaa ne ominpäin, mies ei taaskaan oikein ymmärtänyt kuvausohjeita...
Palmikkolapaset
Ohje on Dropsin 108-36 ja alunperin kämmekkäille. Kämmekkäät tuli tehtyä jo KYJY-työnä, mutta varastossa muhinut Online Linie Champ halusikin puolestaan muuntua samalla ohjeella lapasiksi. Lanka oli aavistuksen paksumpaa kuin Dropsin Merino Extrafine, joten tein nämä pienemmän koon silmukkamäärällä ja 4,5:n pyöröllä magic loopina. Lankaa meni 118g. Niin ja muutin kaaviota sen verran, että teinkin reunoihin vain yhden silmukan leveydeltä oikeaa, ohjeessa oli 2s oikein. Palmikkokuvio alkoi jo jossain välissä aiheuttaa ahdistusta, mutta lopputulos on kuitenkin varsin mieluisa. Ja ovat aah niin lämpimät!
Palmikkokuvio
Malli on sitten ilahduttavan nopeatekoinen ja taidan tehdä samalla mallilla vielä lisää kämmekkäitä jossain vaiheessa. Kärkikavennukset päädyin säveltämään omasta päästä, kun eihän ne nurjalla mene ihan samaan tapaan kuin perinteisesti oikeaa neulottaessa. Palmikko loppuu ehkä aavistuksen töksähtäen, mutta se nyt on yks hailee.
Lapasilla riittää pituutta, eipähän ranteet palele. Näitä tehdessä tajusin lopulta miten pitkät sormet oikein omistan. Jestas.

Nyt on vähän tyhjä olo. Mitäs nyt teen? Ei kai auta kuin kaivella noita UFOja esiin ja tarttua toimeen. Niitä on saatava vähemmälle vaikkei huvittaisikaan. Huomiseen!

2 kommenttia:

Neule-Kirppu kirjoitti...

Ihanat lapaset ja väri on kaunis!

Anne-Mari kirjoitti...

Onnittelut kyjyilyssä onnistumisessa...liekkö olet ihka ensimmäinen, joka saa kaikki työt valmiiksi?