sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Viimeinen KYJY uunista ulos!

Tässä se nyt on! Toiveajattelua taisi olla eilinen ajatus auringonvalosta. Enpä onnistunut saamaan juur parempia kuvia kuin eilenkään. No, tässä niitä kuvia nyt kuitenkin.

KYJY #2 valmistui eilen viimeisenä työnä, kuten alunperin olin arvioinutkin. Lanka on Evillan A-53, nimeltään kesäheinä. Kyseessähän on kesäkuunalun  lankareissulla Sadamarketista "pelastamani" viimeiset kaksi vyyhtiä kyseistä väriä, joille oli jo projekti valmiina odottamassa.
KYJY #2 Ten stitch blanket
Ohje löytyy Ravelrysta nimellä Ten stitch blanket ja sovelsin ohjetta Ealachanin mukaan. Hän on tehnyt ohjeesta oman mukaelmansa (Mirtillo blanket) ja aikani vertailtuani lopputuloksia päädyin tekemään peiton jälkimmäisen tyyliin. Toivottavasti linkit toimivat, Ravelryssa olijoilla pitäisi ainakin toimia.

Peitto itsessään on helppo tehdä. Siinä pelataan nimensä mukaisesti vain kymmenellä silmukalla ja aivoja tarvitsee käyttää oikeastaan vain kulmakohdissa. Loistava telkkarineule siis. Toisaalta työ kävi loppua kohden myös aika pitkäveteiseksi, mutta sinnikkäästi käytin tähän kaiken 460g lankaa nelosen sukkapuikoilla.
Ohjeesta poiketen virkkasin reunaan vielä kerroksen kiinteitä silmukoita sillä seurauksella, että lanka riitti juuri ja juuri! Ihan loistavasti täsmätty kulutus!
Peitto kävi huuhteluainekylvyssä ja pingotuksessa tuli lopullisiksi mitoiksi: 120 cm x 123cm. Just passeli torkkupeitto.

Yhteenvetona KYJYstä todettakoon, että hauskaa oli! Paljon sellaisia töitä pääsi viimeinkin puikoille, jotka ovat odottaneet vuoroaan jo viime vuodesta.
Lankaa kulutin töihin yhteensä 3,772 kg ja 10,230 km!

JA jos eilen vielä murehdin että mitähän seuraavaksi, niin eipä ole sitä ongelmaa enää. Ei, en tarttunut UFOihin, aloitin pitkästä aikaa taas polvisukat! Vieroitusoireet kävivät jo sietämättömiksi, joten oli ihan pakko ottaa uudet sukat puikolle. Raidoitan syksyn messuilta ostamiani Handun sukkalankoja ja väriyhdistelmästä on tulossa varsin herkullinen. Slurps.

Mukavaa ja lankaisaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoilleni ja kilkutelkaahan puikkoja!

12 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Onnea kyjyn loppuun saattamisesta, perässä tullaan. Kolme vielä jäljellä:)

Tuo peitto on kyllä aivan huippu.

Heffaklumpen kirjoitti...

Onnea KyJyjen valmistumisesta!

Angelique71 kirjoitti...

Mahtava peitto! Ja tuo väri. Upea. Niin hurmaavan kaunis. Meikäläiseltä loppuu adjektiivit kesken!

Lankakeiju kirjoitti...

Upean näköinen peitto. Ja onnea kyjy töiden valmistumisesta. Minulla on vielä 7 jäljellä, mutta eiköhän nekin jouluksi valmistu.

Rentukka kirjoitti...

Onneksi olkoon!! Minullakin 7 kesken vielä..

Virpi kirjoitti...

Voi että miten mahatava peitto! Ihana väri! Olen sanaton. Myös noi lapaset tuossa edellä on kauniit, ihana väri niissäkin. Mietin vain miksi sun lanakavarastossa on niin paljon kauniimpia lankoja ku mun omassa?

Agatha kirjoitti...

Onnea KYJY-saavutuksesta :)

Tiia kirjoitti...

Onnea Kyjyistä! Aikamoinen kilometri määrä.

Mella kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mella kirjoitti...

No huh,oletpa ollut ahkera!Kaunis peitto=)

Zelda kirjoitti...

Ihan huikean ahkera olet kyllä ollut ja tuo peitto on niin kaunis!

Neulisti kirjoitti...

Upea peitto!