perjantai 30. joulukuuta 2011

Tilastotietoja

Nyt kun vuoden viimeinen työ on pingottumassa ja odottamassa huomista esittelyä, niin on aika kyllästyttää teitä tilastotiedoilla kuluneesta vuodesta. Viimeinen työ on jo huomioitu laskelmissa. Keräilen tietoja tarkemmin tuonne "tilastotietoja"-välilehden alle. Huomasitteko, että olen hieman muuttanut ulkoasua?

Vuosi 2011 oli ensimmäinen kokonaan tilastoimani vuosi. Vuoden aikana valmistui yhteensä 99(!) eri työtä. Lankaa töihin kului yhteensä 11,926 kg. Sain siten kulutettua enemmän lankaa kuin viime vuonna. Tosin on otettava huomioon, että aloitin tarkan kirjanpidon vasta viime vuoden puolivälin jälkeen, joten aiemmat lukemat ovat osittain arvioita. Näistä 99:stä valmistuneesta työstä mm. 16 oli huiveja ja 29 sukkapareja.
Ja miten tuotteliaisuus jakaantui vuoden mittaan? Se selviää seuraavista käppyröistä:


Tässä vaiheessa voin suorastaan kuulla, kuinka suurin osa lukijoistani vaikeroi että ei voi olla totta... Toteanpa siihen, että excelöinti on meillä sukuvika.

JA jos joku murehtii kuinka paljon on tullut ostaneeksi lankaa viime aikoina, todettakoon että vuoden 2011 aikana lankaa tuli ostettua ja/tai saatua lahjaksi yhteensä 18,568 kg. Ei siis loppuisi lanka kesken, vaikka tulevana vuonna ei yhtään uutta ostaisikaan...
Varastonkasvattamisestakin olen tehnyt käppyrät, joista ei liene kovinkaan vaikea arvata, koska on tullut käytyä Tallinnassa shoppailemassa.


Hätä ei onneksi ole tämän näköinen, sillä vuoden aikana olen myös myynyt ja lahjoittanut lankaa varastostani, enkä ole lopulta kovin pahasti plussan puolella. Vuosi-inventaario valmistui äsken ja lankavaraston koko on excel-taulukon mukaan tällä hetkellä 20,844 kg. Ihan jokaista kerää en ole punninnut, ainoastaan vajaat kerät ja vironvillavyyhdit. Kokonaiset kerät on listattu vyötteen ilmoittaman grammamäärän mukaan, vaikka eihän ne koskaan tarkkoja mittoja ole. Gramman tai parin heittoja saattaa siis olla suuntaan tai toiseen, mutta olkoot.

En kiusaa teitä tilastoilla tämän enempää. Listaan tuonne välilehden alle vähän enemmän dataa. Kurkatkoon sieltä ketä sattuu kiinnostamaan.
Tästä on hyvä jatkaa lankavaraston supistelua. Ensi vuoden suunnitelmissa on muutama isompi työ ja useampi pitsihuivi. Ja tietysti sukkia. Tavoitteena olisi myös pitää tammikuun ajan langanostolakkoa, alennusmyynneistä huolimatta.Voi siis olla, että valmistuneita ei synny grammoina yhtä paljon kuin tänä vuonna. No, vuoden päästä sen sitten näkee, onko sitä pysytty suunnitelmissa.

Kymppitonnikin meni mittarissa rikki kuluneen viikon aikana, kiitos siitä! Arvontaa käynnistelen varmaankin heti vuoden vaihduttua.

8 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Minäkin tykkään tehdä erilaisia tilastoja neuleisiin liittyvistä asioista.

Angelique71 kirjoitti...

Hih, selvää insinööriainesta ;) ja kieltämättä Tallinnan reissut erottuvat selkeästi! En ole vielä uskaltanut tehdä omaa inventaariotani, mutta viimeisin illalla valmistunut projekti oli sanoisinko epätoivoinen yritys kaunistaa tämän vuoden tilastoa joka tuotteliaisuudeltaan jää kauas jälkeen sinusta. Ehdotan kuitenkin että korjaat nimimerkkiäsi, eihän tuollainen 20 kg ole lankavarasto eikä mikään :DDDD

Virpi kirjoitti...

Angeliquen kanssa samaa mieltä sun nimimerkistä. Aika laiha hamsteri!

Noin muuten, todella kunnioitetaavaa tilastointia. Käppyröitä on ihan kiva katsella, varsinki ku tietää mistä noi piikit syntyy.... Sititä sun huivista odottelen kuvaa, kunhan saan oman inventaarioni tehtyä...

Virpi kirjoitti...

Unohdin kommentoida, että sun tilaistoista puuttuu täysin yks aika oleellinen juttu, nimittäin eurot. Mä nimittäin kattelin mun ristipistotarvikevarastoani ja mietiskelin kuinka paljon euroja on siihenki lootaan tungettu..... Jos innostut tulevalle vuodelle pitämään kirjaa myös euroista niin muista piilottaa se taulokko mieheltä ettei käy ku Angeliquelle....

Huopatossunen kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu toinen excel-hullu ;) Tosin langoista en ole tehnyt käppyröitä, mutta taulukoita kyllä.

Langankulutuksesi on ollut oikein kiitettävää, kuten myös lankojen hankinta :)

Nina / Kasoittain kirjoja kirjoitti...

Voi ihania käppyröitä, kiitos ideasta, aloitan heti vuoden alusta huomenna :) Olen käyttänyt lankuri.net-palvelua lankojeni listaukseen, mutta se on hiukan monimutkainen. Huomenna täytyy varmaan inventoida koko varasto ja laittaa tilastot ajan tasalle. Varmaankin juuri sinne exceliin :)

Heffaklumpen kirjoitti...

Tuo exelöinti on sitten hauskaa vaikken minä osaakaan tehdä mitään käppyröitä mutta ihastelin eilen hienoja lankavarastotaulukoitani joita olin onnistunut tekemään. Aika pieni lankavarasto sinulla kyllä, muutama tallinnanmatka ja alennusmyynti mahtuu varmasti ensi vuodellekin ;)supistellaan niitä sitten yhdessä ensi vuonnakin. Hyvää uutta vuotta!

Lankakeiju kirjoitti...

Minusta tällaiset tilastot on tosi mielenkiintoisia. Ensi vuonna taidan itsekin tehdä samanlaisia käppyröitä.