sunnuntai 21. elokuuta 2011

Happy Feet

Sunnuntai-iltaa.
Pieni varoituksen sananen näin alkuun. Tämä postaus sisältää jälleen kerran tekstiä ja kuvia valmistuneista KYJYistä ja voi siten mahdollisesti aiheuttaa ahdistusta ja paniikkia muille tempauksen parissa puuhasteleville. Pahoitteluni.

KYJY #17:
KYJY #17 Röyhelösäärystimet
Bongasin näiden säärystimien ohjeen Ravelrysta. En tiedä toimiiko linkki Räveltämön ulkopuolisille.
Kevään kädentaitomessuista asti varastossa marinoitunut Zauberball stärke 6 (väri: charisma) odotti tovin sitä täydellistä ohjetta. Ohjeen hauskuus oli siinä, että nämä säärystimet saattoi tehdä kumpaan suuntaan tahansa. Aloitinkin nämä alhaalta ylöspäin (magic loopina tietysti) eli röyhelöstä alkaen, sillä halusin käyttää koko 150 gramman kerän tähän. Puikot oli 4,0:n pyöröt. Ohje on tosin puolipitkille, joten pohkeiden yllättäen lähestyttyä silmukoita piti lisätä melkoisesti, jotta eivät olisi jääneet irtohihoiksi. Vähän hassun näköiset kun neulomisvimmassa piti silmukoiden lisäys tehdä lähes kertalaakista eikä vähitellen, mutta pääasia että ovat sopivat. Kuvio on tuttua valepalmikkoa, jota neuloo varsin mielellään.

Kuten kokonaiskuvasta näkyy, tein kuminauhakujan säärystimien yläreunaan. Ennakoin, että lörpähtävät kuitenkin ahkerassa käytössä, joten nämä saa myöhemmin pidettyä ylhäällä kuminauhan voimin.
Lanka oli varsin mukavaa neulottavaa ja värimaailma ihana. Tätä lankaa täytynee ostaa lisää! Ainakin sukkiin ja ehkäpä niihin neuleharppujen ehdottamiin irtohihoihinkin...Hmm.

Ja kunhan talvi tulee, tulee myös tarve KYJY#7:lle.
KYJY #7 Polvisukat Drops Fabel
Polvisukkia ei voi olla koskaan liikaa, varsinkaan Fabelista neulottuja! Tämäkin ihana väriyhdistelmä (punaoranssi-mix) piti saada ikuistettua polvareihin. Ja jos joku nyt ihmettelee, miten oranssinvihaaja tekee oranssit polvarit, niin totean ettei väri oikeasti ole noin oranssipainotteinen kuin kuvassa. Punaisen sävyt ovat pääosassa. Nämäkin on custom made-polvarit, kiitos magic loopin ja kärkialoituksen. Arviolta lankaa meni taas se 150g, mutta keittiövaa´an patterit päättivät juuri sopivasti hyytyä, joten saan punnittua nämä toivottavasti huomenissa kunhan haen uudet patterit vaakaan. (edit. painoa tuli juuri tuo 150g, aika hyvin arvioitu!) Kaikesta huolimatta elokuun valmistuneet ylittävät jo kilon rajapyykin, joten lankaostoista huolimatta olen taas päässyt takaisin miinuksen puolelle.

Ja sitten se ahdistavin osuus: KYJYjä valmiina 17/24. Jee.
Mutta. Jäljellä on kaikki nuo suurtöiset, työsarkaa siis riittää. Turha pelätä, että saan kaikki loput valmiiksi syyskuun loppuun mennessä! Tosin tilaustöitä on alkanut putkahdella, joten pitäisi nuo jossain vaiheessa saada alta pois. Mukavaa uutta alkavaa viikkoa kaikille lukijoilleni!

9 kommenttia:

hoo kirjoitti...

Sekä säärystimet että polvisukat näyttävät hyviltä. Pitäisi itselläkin neuloa säärystimet, sillä pakko tunnustaa, että käytän kaupasta ostettuja. Hyi, hyi minua.

atzalea kirjoitti...

Polvisukat haaveissa...fabelia kyllä ois kaapisa. Ei kai se auta ku alottaa! Tosi kivat nuo säärystimet!Aivan huippuvärisetkin vielä. Siinäpä yks vaatekappale jota mulla ei oo koskaan ollu! Tsemppiä kyjyilyihin! (tulipas hassu sana:-))

Eija kirjoitti...

Ihanat säärystimet ja sukat kanssa! Hyvällä mallilla kyjyilysi, suorastaan voiton puolella! Perässä tullaan, en ota stressiä...

Roina kirjoitti...

Hui, sinun tahtia! Ihanat säärystimet, minulla ei ole vissiin ikinä ollut säärystimiä.. Pitäisi varmaan joskus tehdä. :D Kivat sukat myös.

Lila kirjoitti...

Huima tahti! Ei kai siitä nyt kukaan voi ahdistua ;) Minä ainakin olen vain ihan vähän kateellinen kun olet noin nopea, mutta perässä tullaan hitaasti mutta varmasti :)
Kauniit säärystimet :)

Pirjo kirjoitti...

Aivan super suoritus tähän mennessä. Itse en pidä mitään kiirettä, sillä tällä tavoin voi miehelle valitella kovinkin pitkään, että en minä nyt näitä kotitöitä kerkeä tekemään, kun on nuo KyJy:t kesken... Ja hän tietää mun kilpailuhenkisyyden. ;)

Paula kirjoitti...

Tahtoo tuollaset polvisukat =)Ihanat!
Nostin sinun arpasi uusinta-arvonnassa, koska Pirpana ei ole ilmoittanut olemassaolostaan. Joten onnea! Otatko mahd. pian yhteyttä kasinvakerrettya@gmail.com, niin saan laittaa sulle tulemaan postia ;)

Virpi kirjoitti...

Kauniit ovat säärystimet toki sorjissa säärissäsikin ja olisivat olleet todella kauniit irtohihatkin. Polvisukat on todella upeet. Kuiolat valahti. Ihanat värit! Ja onnittelut miinukselle pääsyn johdosta, niin sitä pitää, kunnes käyt taasen Tallinnassa...

Sonja kirjoitti...

Aivan ihanat raitasukat! :) Kauniit värit!