lauantai 10. joulukuuta 2011

Pikkujoulureleet

Pikkujouluihin vaatetuksen löytäminen on joka vuosi yhtä hankalaa. Olin jo tyytynyt kohtalooni ja päättänyt vain rykäistä päälleni jotain epämääräistä ja tylsää vaatekaapin uumenista. Maanantaina kuitenkin halusin jotain Tallinnan matkalle mukaan matkatyöksi ja mukaan tarttui vaihteeksi virkkaushomma.

Virkatun jakun ohje löytyy Novitan kesä 2009-lehdestä (malli nro 36). Muokkasin ohjetta kuitenkin melkoisesti. Vyötärölinjaa alensin ainakin kymmenellä sentillä, lisäsin pituutta ja ohjeesta poiketen tein liivin jakun sijaan. Tarkoitus ei siis olekaan solmia tätä edestä kiinni ja solmimisnauhatkin jäivät siis tekemättä. Hihatkin jätin lyhyiksi. Kuvat eivät ole kummoisia, koittakaa kestää. Ensin perinteinen henkarissa roikotus-kuva:
Olin hamstrannut syklaamin punaista Rose mohairia koon S/M vaatiman 300 gramman verran, mutta tähän upposikin lopulta vain 187 g lankaa. Omituista. No voinpahan tehdä hihoihin lisää pituutta myöhemmin jos siltä tuntuu.

Yläosa virkattiin ensin vyötäröstä ylöspäin vitosen koukulla, sitten hihat ja lopuksi helma yhtenä kappaleena kutosen koukulla vyötäröstä alaspäin. Tosin tein hihat vähän omalla tyylilläni. Tästä tuli varsin onnistunut tekele ja oli yllättävän nopeatekoinen. Torstai-iltana viimeistelin etureunat kerroksella kiinteitä silmukoita. Testasin ensin muutamaa kuviovaihtoehtoa, tavoitteena saada etureunoistakin salmiakkikuvioiset, mutta epäonnistuin surkeasti. Kiinteisiin silmukoihin oli tyytyminen. Pikkujouluissa oli eilen niin hämärä tunnelmavalaistus, että piti pikaisesti napata vessan peilin avulla pari kuvaa vielä henkarikuvan kaveriksi. Vähän hämäriksi jäivät nämäkin, kun piti ottaa ilman salamaa.
Malli oli helppo ja nopea. Ja aivot raksuttaa jo seuraavaa versiota taas pienillä modauksilla, mutta lilasta Austermann Defiléestä tällä kertaa...Hmm.

Lopuksi vielä lisää sukkia. Alkukuusta valmistui myös taas pari sukkia, joista on unohtunut blogata. Loput Regian Silk colorit (75 g) käytin näihin. Raitojen täsmääminen oli yhtä tuskaa. Eipä näistä sen enempää.
Tänään olisi sitten kaveriporukalla omat pikkujoulut. Mässäilyä hyvässä seurassa. Muusta syystä en tänään suostuisikaan lähtemään ulos. Ulkona on hirmuinen myräkkä ja vettä tulee melkein vaakatasossa... Yäks. Missä se lumi viipyy? Sitä tuli eilen päivällä hetken aikaa, mutta poishan se suli. Huokaus.

6 kommenttia:

Heffaklumpen kirjoitti...

Kauniin liivin olet tehnyt. Sopii sinulle todella hyvin. Toivottavasti pikkujoulut olivat mukavat ja tämänpäiväisetkin! Hyvää viikonloppua!

Neulisti kirjoitti...

Tyylikäs liivi, juuri sopiva pikkujouluiluun.

Virpi kirjoitti...

No niin! Mä arvasin, että jossain se lankahamsteri luuraa. Sillälailla, ilolla toivottelen sinut hamstraamaan tänne todellisetn hamstereiden lukemiin, olet siitä vielä surkean kaukana, mutta puolivälissä jo...;)

Jakku on upea. Jospa moottoripuikot muuttuivatkin moottorikoukuksi.

Ja mun mielestä noi sukat on kyllä ihanat ja kun tiedän kuinka ihanaa lankakin on niin huokailen vaan täällä ja meen heti hiplaamaan omia regiasilkkejäni.

Ja huomaa myös, että tällä kerralla onnistuin kommentoimaan oikeaan blogiin.... Takana onkin tosin hyvin nukuttu yö...

Neule-Kirppu kirjoitti...

Todella tyylikäs liivi, sopii mainiosti pikkujoulu-henkeen.Sukat ovat myös kauniit, ihana lanka tuo Regia silk.

Angelique71 kirjoitti...

Kiva liivi ja hyvä väri! Tykkään.

juuli kirjoitti...

Ihana liivi!! Mutta vain 187 grammaa, oikeesti?! Onpa riittoisaa lankaa ja hyvä ohje.
Kiinnostuneena luin lankaostoksistasi Karnaluksin ihmemaassa.