tiistai 7. elokuuta 2012

Lomapäivä Tallinnassa ja muita tapahtumia

Blogin hiljentyminen selittyy sillä, että poikkesin viikoksi töihin tässä välillä. Toinen lomapätkäni kuitenkin alkoi eilen ja se olikin hyvä aloittaa shoppailemalla Tallinnassa. Matkan pääasiallinen tarkoitus oli viedä äitimuori ensimmäistä kertaa Karnaluksiin. Voi niitä ensikertalaisen hämmästyneitä ilmeitä. Yllättäen äiti kuitenkin löysi Karnasta ostettavaa, vaikka kehotuksistani huolimatta oli jättänyt ostoslistan tekemättä. Ostipa sitten useamman kerän sitä samaista Red Heartin sukkalankaa, jonka itse taannoin päädyin virkkaamaan pussukoiksi kun lopputulos sukkina oli mielestäni kamala... Mukaan tarttui myös kerroslaskuri ja puikkoja, joten ensikertalaiseksi ihan hyvä saalis.

Omat ostokseni olivat pääasiassa neuleharppujen tilaamia tarvikkeita, mutta itsellenikin tuli ostettua jotain. Ehei, ei tälläkään kertaa lankaa, mutta...

Näitä tirppoja oli kahta erilaista, mutta päädyin lopulta tähän, joka oli mielestäni aavistuksen söpömpi eikä sisällä niitä riivatun jälkipistoja... Isoveli valvoi vain lankojen ostamista, ei lainkaan ristipistolaariin sukeltamista. Olisikohan syytä??

Karnaan oli tullut myös Onlinen lankoja tarjolle ja ilmeisesti syysuutuutena myös erinäisiä karvalankoja. Järkytyksestäni huolimatta hoksasin sentään napata yhden kuvan todistusaineistoksi. Löytyvät perältä, siitä ns. luksuslankahyllystä Kid silkkien ym. vierestä.

Ravellenic Games 2012 alkaa olla jo kohta loppusuoralla ja väkertelen olympiahengessä neuleita kahdessa eri tiimissä. WollmeiseholicsAnonymous-tiimin projektini eli Tardis-sukat oli matkaneuleena. Edistystä ei hirveästi tapahtunut, sillä varren aloitus piti tehdä moneen kertaan ennenkuin lopputulos alkoi miellyttää. Eikä iskelmämusiikkihelvetissä istuskelu sekä meno- että paluumatkalla auttanut sitten pätkän vertaa...Teen sukkia nimittäin kahden ohjeen kombinaationa. Tilanne on tällä hetkellä tämä:
Kuulun myös neuleharppujen omaan tiimiin samaisissa neulojien mittelöissä. Nämä olympianeuleet ovatkin jo valmistuneet ja toisesta piposta on jo mitalitkin saatu. Jälkimmäinen valmistui vasta tänä aamuna. Molemmissa lankana Schachenmayrin Extra merino ja malli on Dropsilta. Molemmissa pipoissa menekki 50 grammaa. Puikot resorissa 3,0, muutoin 3,5.

Koska olympianeuleet ovat näin hyvällä mallilla, olen malttanut keskittyä myös ristipistoiluun. Sunnuntain vietimmekin harppuporukassa rouva Huopatossusen luona missä hauskuutta ja herkkuja piisasi! Siitäkin huolimatta, että hetkellisen herpaantumisen seurauksena pistelin tiikerityöhöni väärää väriä aika pitkälti ennenkuin huomasin virheeni... Purkuun meni! Uutta on kuitenkin jo syntynyt tilalle. Kiitokset vielä emännälle!

Ja lopuksi paljastan vielä harjoitustyöni, josta kaikki lähti liikkeelle. Myös inhoni jälkipistoja kohtaan. Opastus ja materiaalit a´la ristipistoguru Virpi (KIITOS!) ja synttärikortin saaja taisi olla mielissään.

Jos joku jaksoi lukea tämän sekavan pienoisromaanin loppuun asti, niin mukavaa alkanutta viikkoa!


5 kommenttia:

Rentukka kirjoitti...

Kivoja töitä, ristipistokortti on ihana :) Minäkin tulin alkukesästä luvanneeksi vielä äitimuorini Karnaluksiin, mutta vielä on matka toteuttamatta ja lomaa enää tämä viikko jäljellä, iik!

Huopatossunen kirjoitti...

Kiitos diilauksesta :) Muuten olisin ehkä joutunut lähtemään syyslomalla Talllinnaan...

Vai ristipistoihin on hurahdettu oikein tosissaan. Minä en pistellyt piston pistoa teidän lähdettyänne.

Angelique71 kirjoitti...

:D Repesin luettuani tuon Huopiksen kommentin. Minä olen sentään neulonut pari tuntia ristipistotyö kosketusetäisyydellä, tosin sunnuntain jälkeen en sitten ole pistellyt minäkään.

Niin ja missä se pienoisromaani oli? Tuntui kuin olisin lukenut vain prologin. Romaanien kirjoittajana taidat olla aika noviisi verrattuna allekirjoittaneeseen, jolla matkapostauksen jälkeen onkin jo bloggausällötyksen oireita ;)

Tjorven kirjoitti...

Voihan ristipisto! Alkoivat just nyt huutelemaan tuolta vaatehuoneen syvyyksistä, kun pitäs väsätä KyJy -töitä. Onnittelut langattomasta Karnan reissusta :-)

Virpi kirjoitti...

Siis aivan ihana lintukitti! Kohta sä hamstraat langat wolliksena ja Karnasta rp-kamaa, kunnes tutustut maailman johtaviin rp-kauoopihin... On siis aihetta huolestua!

Sait muuten Tena Ladyt käyttöön ja K:n työtuolin melkeen pesuun edellisellä kommentillasi blogiani lukiessa. Käyppäs nyt kurkkaamassa oikeinkirjotus ja kyseinen kuva vielä kerran uudelleen, kannattaa klikata kuva suuremmaksi...