sunnuntai 30. syyskuuta 2012

I made a tent !

Sometimes your vision and reality just don´t meet. This happened with my Drops jacket. It´s been on my to do-list for over two years now. Also the yarn has been ready and waiting. In May I finally got around starting this project and today it is done. But the end result is not exactly what I was hoping for. Too bad.

The pattern for this dominojacket is from Drops. One of the biggest issues was that even if it says on the pattern that the fronts and the back are knitted together and separated at the armpits, the pattern picture clearly shows that the test knit has separately knitted fronts. I didn´t want weird striping so I did the same. The jacket is supposed to be oversized so I went down a size. Should´ve gone down two. It is still too big. But the sleeves, the sleeves... They are not oversized! I used XXL stitch count for the sleeves and blocked them hard but they are really fitting. And my arms are not that huge. I made the sleeves in the round and both at the same time on magic loop. And I had to add extra 15 centimeters to the sleeves. This jacket makes me look at least two sizes bigger than I am. Darn it.

So. 900 grams of doubled Drops Fabel, only two colours (672 and 674) together plus 5,0 circulars, endless hours of seaming and it´s too big for me. Oh well. At least the coconut buttons I got from Lankamaailma are pretty. To top it all, crappy pictures taken by DH.


Joskus projekti vaan ei onnistu. Lopputulos ei ole sitä mitä visioi mielessään. Tämä dominotakki lankoineen on ollut projektijonossani reilut kaksi vuotta. Toukokuussa päätin sen viimein aloittaa ja valmista syntyi tänään. Lopputulos ei kuitenkaan ole sitä mitä odotin. Pahus.

Ohje löytyy Dropsilta. Ohjeessa selvästi sanotaan että etukappaleet neulotaan yhdessä takakappaleen kanssa kainaloihin asti, mutta ohjekuvassa etukappaleet on selvästi neulottu erikseen. En halunnut outoa raidoitusta, joten tein samoin. Takki on isokokoinen, joten tein suosiolla yhtä numeroa pienemmän. Olisi pitänyt tehdä kahta numeroa pienempi. Takki on kuin teltta! Mutta nuo himputin hihat... nepä eivät olekaan samaa sarjaa takin kanssa! Tein hihat pyörönä magic loopilla XXL-koon silmukkamäärillä ja reippaan pingotuksen ansiosta niistä tuli juuri ja juuri istuvat. Eikä mulla todellakaan ole mitään bodarin käsivarsia. Jokseenkin koominen kokonaisuus. Mokoma takki saa minut näyttämään ainakin kahta numeroa normaalia isommalta. Perhana.

Jos jotain hyvää tästä pitää keksiä, niin lankavarasto supistui 900 grammalla. 5,0:n pyöröillä kulutus meni alle ohjeen ennustaman 950 gramman, vaikka tein hihoihin 15cm ylimääräistä pituutta. Lankana kaksinkertainen Drops Fabel, värit kanervamix ja viininpunamix. Lankaa jäi vielä 5 kerää kumpaistakin väriä, jotka päätynevät sukiksi jossain vaiheessa. Saumojen ompelussa tuhraantui monta tuntia. Rasittavaa puuhaa. Lankamaailmasta löytämäni kookosnapit ovat sentään ihanat. Ja koko kaameuden kruunaa isännän ottamat kamalat kuvat.

9 kommenttia:

Angelique71 kirjoitti...

Hmmm... Pitäisi nähdä tuo takki luonnossa,jotta voisi paremmin arvioida onko se teltta vaiko sittenkin takki. Tämän kuvan perusteella en vielä antaisi lopullista tuomiota, vaikka onhan tuo malli ehkä vähän liian suora??? Joka tapauksessa värit ovat kauniit, ja langankulutustahtisi edelleen ihailtava!

Huopatossunen kirjoitti...

Kaunis malli ja väri ja ihanat napit :) Harmi jos ei ole sopivan kokoinen. Tuon mallisen vaatteen sovitus kesken neulomisen ei taida oikein onnistua.

Lankakeiju kirjoitti...

Mielenkiintoisen näköinen malli. Harmi, että koosta tuli väärä.

Virpi kirjoitti...

No jotain tälläistä olen odotellutkin, pitkän hiljaisuuden päätteeksi...

Takki näyttää kyllä sulle vähän isolta, pakko se on myöntää. Voisko siihen tehä millää jotain istuvuutta lisäävää sisäänottoa sivusaumaan? Siis sähän neuloit etu- ja takakappaleen erikseen?

Sukat on ihanat, molemmat, sekä tavikset että ne hienot kalistelut.

Otahan takki to Jumboon ni katotaan saisko siihen jotain helppoo parannusta.

notto kirjoitti...

Se on tosi harmittavaa, kun (etenkin isokokoisesta ja suuritöisestä) neuleesta tulee väärän kokoinen tai muuten vähemmän mieluisa. Mulle kävi just tänään samalla tavalla yhden hameen kanssa. Purkaakaan ei viitsisi, kun on kovalla työllä tehnyt. Täytyy varmaan pysytellä pienemmissä töissä jatkossa (niin varmaan :D). Hieno tuo takki joka tapauksessa on, värit menee kauniisti!

bemu kirjoitti...

Isotöinen neule ja todella kaunis ja voihan vihta ja vasta jos et saa sitä oikean kokoiseksi :(
Me pidetään Teemun kanssa peukkuja ja tassuja ylhäällä jotta jokin niksi löytyy ;D
Mukavaa alkavaa lokakuuta!

Suklaahiiri kirjoitti...

Otan osaa, ihan todella! Mulla taitaa myös olla yksi susi tulossa. Neuleen kanssa on mennyt kaikki mahdollinen pieleen ja nyt kun sitä mallasin päälle, se on kaiken lisäksi ihan hervottoman iso. Edes langankulutuksella ei voi tuulettaa, kun lankana on Kid Silk...

Zelda kirjoitti...

Ihailtavan määrän olet saanut saldoa pienennettyä. Aika vinkeä tuo malli tosiaan on, harmi jos jää käyttämättä. Iloista syksyä toivottelen kuitenkin:)

TeSa kirjoitti...

Oih, upea neule!
Lankavalinta on mielestäni hieno.
Ikävää, jos neule jää käyttämättä.