perjantai 22. maaliskuuta 2013

Signs of masochism

Vuoden teemaksi alkaa muodostua jättihuivit. No ei siinä mitään, mutta minulla on selvästi taipumusta masokismiin, koska päädyin neulomaan mustaa pitsiä keskellä talvea ja isolla mittakaavalla. Mustan langan kauheuttaa tasoitti osin ehkä se, että kyseessä oli Wollmeise Lace.

The theme of this year is slowly turning out to be huge shawls. Well, that´s fine by me. But I´m clearly prone to masochism since I ended up knitting a huge lace shawl in black and in the middle of winter! The terrifying blackness was somewhat eased by the fact that I used Wollmeise Lace-Garn.

Halusin ehdottomasti tehdä myös toisen Tiong Bahrun, yhtä isona kuin ensimmäisen ja mustana. Tähän ei mennyt kahtakaan kuukautta, sillä ohje oli jo huomattavasti helpompi ja nopeampi toteuttaa kun sen on jo kertaalleen pähkäillyt ja laskeskellut silmukkaluvut kohdilleen. Reunasilmukoiden pitsikin tuli kuin ulkomuistista, eikä ohjetta tarvinnut tiirailla ennen pitsikaavioita. Tosin viimeiset kerrokset tuhatta silmukkaa lähentelevine lukuineen ja virkkauspäättely oli ihan yhtä rankkaa tälläkin kertaa. Silti harkitsen tekeväni vielä kolmannen?!?! Jep. Masokisti mikä masokisti.

I absolutely wanted to make another Tiong Bahru and as big as the first one. And of black lace believe it or not! This was so much easier to make on the second time since I already had the required stitch counts ready. Plus the lace pattern for the sides was easy and I didn´t need to look at the instructions much before the lace charts. But the long rows at the end weren´t easy this time around either and the crochet cast off felt like torture, again. And still, I´m thinking of maybe making a third one?!?! Yep, I must be a masochist.
Wollmeise Lace-Garn Schwarz
3,75:n pyöröillä Wollmeise Lacea meni tällä kertaa 216 grammaa ja lopputulos on yhtä ihana kuin edeltäjänsä, vaikka pingotus tulikin tehtyä hirveellä kiireellä ja vähän miten sattuu. Jippii!

With 3,75 circulars I used 216 grams of Wollmeise Lace-Garn and the end result is gorgeous once again. Even though I blocked it in a hurry. Yay!

16 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Miten äärettömän kaunis tämä huivi onkaan!

KristiinaS kirjoitti...

Oon sanaton:)

Peikkotyttö kirjoitti...

Uskomaton! Wau!

Simpura kirjoitti...

UPEA!!!

berenike kirjoitti...

Gorgeous! Do make a third one!

Neule-Kirppu kirjoitti...

Upea huivi!!!

Pirjo kirjoitti...

Todella upea!

TeSa kirjoitti...

Tyylikäs. Mustan langan neulominen on haaste.

Ladybug kirjoitti...

Musta lanka on kyllä haasteellinen neulottava. Huivisi on todella kaunis ja minä pidän myös väristä. Huikea lopputulos!

Anne-Mari kirjoitti...

Mielettömän kaunis huivi. Ja musta.

Virpi kirjoitti...

Mä olen ton pitsin alkumetreillä.... Kyllä se mun vihreä ihanuus joskus vielä valmistuu.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tulin kurkistamaan mitä ihanuuksia puikoiltasi on tipahdellut:) Voi mahdoton kuinka upeita huiveja, noin iso huivi noin lyhyessä ajassa valmistunut. Olet nopea sekä taitava:)
Aurinkoista huhtikuuta sinulle! T: Näpertelijä

Ryyni kirjoitti...

Kaunis huivi! Blogissani on sinulle tunnustus. :)

Paula kirjoitti...

Todella UPEA<3

bemu kirjoitti...

Voi kauhistus, mä olen juuri aloittamassa tämän tekoa ja kauhuissani että valmistuuko tämä minulla koskaan. On kyllä todella kaunis huivi!

Retu kirjoitti...

Olet kyllä mahdottoman taitava noiden huivien kanssa. Minä olet tehnyt muutaman yrityksen paksummilla langoilla ja helpommilla ohjeilla, haaveilen joskus pystyväni samaan kuin sinä huivirintamalla.

Ja joo, blogissani olleet keltaiset lapaset ovat extra merinoa ja mahdottoman ihanaa lankaa mielestäni. Seuraavalla Karnaluksin reissulla sitä on ostoslistalla kaikissa maailman väreissä :)