keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Anniversary Mystery Shawl 2012

Mysteeri selätetty!

Tänä vuonna lähdin taas mukaan Goddess knits:n Anniversary Mystery Shawl-KALiin. Silläkin uhalla, että edellinen mysteerihuivi vuodelta 2010 on edelleenkin kesken.

Huivi oli ihka ensimmäinen, johon uskaltauduin laittamaan helmiä mukaan. Eikä se ollutkaan niin vaikeaa mitä olin aina kuvitellut! Taas yksi korkea kynnys ylitetty.
Kaikki sujui varsin mallikkaasti aina kaavioon kolme asti, joka sai tällä kertaa kunnian motivaation totaalisena tappajana. Kaikesta potutuksesta huolimatta en suostunut antamaan periksi ja lopputulos on tässä:
Miten voikin olla hankalaa saada huivista edes jotenkuten neliön mallinen?!?
Pingotusraudoistakaan ei tuntunut olevan merkittävää apua. Lopputuloksena on jotain neliön suuntaista, sillä kaksi sivuista on n. 90cm leveitä ja toiset kaksi n.100cm. Sovittakoon siis kompromissina huiville mitoiksi 95cm x 95cm.
Pliisun keltainen väri ei näy kuvista kunnolla eikä todellakaan sovi omaan ihoni sävyyn, joten huivin kohtalokin on vielä täysin auki. Eikä nuo helmetkään juuri seasta erotu. Huokaus.

Lankana toimi yksinkertaisena 3,5:n pyöröillä neulottu BBB filati merinos extra, jota olen onnistunut hamstraamaan Tallinnasta useamman vyyhdin eri värisävyissä. Helmet on ostettu aikoinaan Karnaluksista arvuuttelumenetelmällä. Pussissa ei nimittäin ollut merkintää helmien koosta saati lukumäärästä. 0,6:n virkkuukoukulla helmien lisääminen onnistui mallikkaasti ja helmipussiin jäi vielä hieman alle puolet jäljelle. Eli jos tuohon meni Sansuin laskelmien mukaan 944 helmeä, niin ei multa hetkeen helmet lopu. Ostin niitä nimittäin parin viikon takaisella reissullani lisää...

Arvatkaapas paljonko huiville tuli painoa?!? Yhteensä huimat 66 grammaa, josta langan osuus on huimat 38 grammaa! Ei tällä menolla varasto supistu kovinkaan vauhdikkaasti. Jäljelle jäänyt kerä riittäisi siten tuohon lauantaina alkaneeseen kesämysteeri-KALiin jopa kaksinkertaisena neulottuna. Pitäisiköhän sittenkin tarttua toimeen, niin saisi tuon lopun kulutettua pois??

8 kommenttia:

Angelique71 kirjoitti...

Oho. Kuka varasti tästä huivista värit? Vai valehteleeko kuva?

Heffaklumpen kirjoitti...

Kauniin huivin olet tehnyt. Ihmettelen kyllä miten lankaa voi kulua noin vähän noin isoon huiviin:) osallistuitko tuohon kesämysteeriin? minä uskaltauduin vinkistäsi siihen osallistumaan:)

Simpura kirjoitti...

Aikas kaunis huivi tuli :)

Minuakin kiinnostaisi kovasti mysteerit, mutta en vaan pääse kirjautumaan mukaan, joten täytyy vaan ihailla muiden tuotoksia.

Jatta kirjoitti...

Pingulle kelpaa kyllä tuollainen kaunis haalea keltainen :) Nougat tykkää varmasti myös ;)

Enya kirjoitti...

Kesàisen kevyt kaunokainen!

Huopatossunen kirjoitti...

Siitä tuli tosi kaunis :) Tuo oli kyllä vaikea pingotettava ja onnistuit tehtävässä paljon minua paremmin. Vaan odotas kun saat sen vuoden 2010 huivin valmiiksi ja yrität pingottaa pyöreää huivia ;)

Neule-Kirppu kirjoitti...

Ihana, kevyt huivi! Varmaan hanka pinnoitettava.

vaakku kirjoitti...

Aivan ihana huivi :)