sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Homma lähti lapasesta...

Sainpas viimein edes yhden UFOn pois nurkista pyörimästä! Minulta tilattiin lapaset jo vuosi sitten, enkä aluksi uskonut miten tuskallinen projekti tästä tilaustyöstä lopulta muodostuisi. Huh huh.
Sain malliksi vanhan lapasen, toiveena oli samantapainen, mutta sinisenä ja aavistuksen verran enemmän tilaa sormille ja peukalolle.
Mallilapanen
Muistin törmänneeni mallikuvioon Ullassa. Otin siis ohjeesta vähän apuja alkuun ja kaivoin 7 veikat laatikosta ja aloitin magic looppauksen. MUTTA:
Aloitin, tuli liian isot, purin ja vaihdoin nelosista kolme puolikkaisiin. Aloitin taas, tuli liian pientä, purin ja muutin silmukkalukua. Aloitin kolmannen kerran ja viimein näytti tulevan sopivan kokoista. Tikuttelin ja tikuttelin, mutta mallikuviopa on sellaista, että pitkään saa tehdä hommia ennenkuin edistyminen näkyy sentteinä itse työssä. Huokaus. Eipä ihme, että ovat ufoutuneet useasti vuoden mittaan. Nyt meni hermot koko projektiin ja halusin päästä näistä pahanonnen lapasista viimein eroon. Kärkikavennusten kanssa pähkäilin pitkään, kun yritin keksiä miten saada mallikuvio jatkumaan fiksusti. Lopulta vaan vetäisin hatusta koko homman ja lopputulos on ihan siedettävä.
7 veikkaa meni tasan 100g näihin lapasiin. Sinistä muutama gramma enemmän kuin valkoista.
Lopputulos vastaa kyllä mallista ottamiani mittoja, mutta pelottaa josko lapaset ovat sittenkin liian kapeat. Peukaloistakin tuli valtavat alun kavennuksista huolimatta, mutta ei voi enää mitään. Toivottavasti kelpaavat saajalle.
Sen voin todeta, että en tasan tarkkaan ota enää yhtään tilaustyötä tehtäväksi. Piste.

Lopuksi totean, että meille tuli viimein joulu. Ja myöhempään kuin normaalisti. Nyt on jouluverhot silitetty ja ripustettu ja muut koristeet esillä. Lähdenpä tästä laittamaan vielä jouluvalot ikkunaan. Enää ei puutu kuin se valkea joulu...

5 kommenttia:

Rentukka kirjoitti...

Miten kummassa joskus kaikki menee pieleen, vaikka tekis mitä. Hyväthän niistä näytti kuitenkin tulevan!

Virpi kirjoitti...

Huh, lukiessani tätä lapastarinaa onnittelen taas kerran itseäni, että en ole sortunut tilaustöihin. Palautin naapurillekin yhden ristipistojutun, en jaksa toisen ufoja tekemään kun omiakin on kaapit pullollaan. Onnittelut kuitenkin, että sait lapaset valmiiksi. Kivan näköinen malli niissä on.

Ja Petunia, se on aivan upea. Itsekin olen miettinyt tuon huivin tekemistä. Hyvinhän se päättely näkyi torstaina sujuvan! En kyllä tajunnut, että se on jotenkin kolmella silmukalla tehty, en kyllä niin tarkkaan katsonutkaan.

Tiia kirjoitti...

Ite teen tilauksesta vain kaikista lähimmille ja niillekin ainoastaan väritoiveen mukaan.

Meillä ei vielä joulua näy. Haluaisin sellasen minihuonekuusen. Viikonloppuna neulahuovutin kuusenkoristeita ja siinä sivussa sormetkin sai osansa.

Heffaklumpen kirjoitti...

Tilaustöissä on se paha että ne on pakko saada valmiiksi vaikkei yhtään kiinnostaisi. Hienot lapaset teit kuitenkin!

Anonyymi kirjoitti...

Sitkeys palkittiin kauniilla lopputuloksella, niistä tuli hienot lapaset:) Alempana ihastuttava huivi ja wau mitkä värit siinä on:)Leppoista marraskuuta sinulle ihanien käsitöiden parissa! T: Näpertelijä