sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Loman lopputulokset

Talvilomani vetelee loppujaan, valitettavasti. Kaikenlaista mukavaa on ehtinyt viikon aikana puuhastella, siis muutakin kuin langanhamstraamista.

Puikkoja olen myös ehtinyt hieman kilkutella ja tässä kooste viikon aikana valmistuneista töistä.

Hirvitys-huiviksi nimeämäni mohairkammotus syntyi viime keväänä saamastani Novitan Queen mohairista. Lanka lienee vuodelta miekka ja kirves, sillä siitä ei löydy tietoja mistään. Myös vyötteessä on varsin puutteelliset tiedot. Mohairia pääasiassa, mutta aivan kamalaa neulottavaa ja langasta irtoaa karvoja ihan älyttömästi. Malli on nimeltään Kummituskukkia ja ohje löytyy Ullasta. Tosin muokkasin sitä hieman mieleni mukaan.

Pääsin eroon koko neljän kerän mohair-lastista ja lanka mokoma loppui kriittisesti päättelykerroksella, vaikka hyödynsin jokaikisen langanpätkän. Hampaat irvessä purin päättelyn ja otin avuksi jämäkerän pinkkiä Rose mohairia ja päättelin huivin kaksinkertaisella langalla. Rosen jämistä tein myös kukkakoristeen. Lankaa meni yhteensä 220g. Kukkakoristehan on irrotettava ja se on kahdella napilla kiinnitettävissä. Huivi on tehty 6,0:n pyöröllä ja kukat 4,0:n sormikaspuikoilla.

Huivi löysi jo uuden kodin tänään, ystäväiseni Lotta nimittäin ihastui siihen totaalisesti nähtyään huivin valmiina. Maanantaina oli vielä toista mieltä Tallinnan reissulla... 

Tiistain ostoksista virkkasin jo Bambu-kerät pois varastosta. Kaksi tiskirättiä lisää. Auringonkeltaiselle oli tarvetta tähän aikaan vuodesta.

Schachenmayrin Extra merinosta tekaisin itselleni akuuttiin tarpeeseen irtohihat ja ohje on enimmäkseen hatusta vedetty. Idea lähti röyhelösäärystimistä ja näissä onkin tehtynä samaista valepalmikkoa. 4,5:n pyöröllä lankaa näihin meni 90g. Ja ovat ihanan lämpimät! Pääsivät käyttöön heti valmistuttuaan.

Samaisesta Extra merinosta tein myös palmikkolapaset. Ohjehan on Dropsin kämmekäsohje, jolla tein jo aiemmin lapaset itselleni. Nyt kuitenkin tein ohjeeseen hieman parannuksia ja lopputuloskin on onnistuneempi. Resorissa ja peukaloissa 3,5:n puikot ja muutoin 4,0:n pyöröt. Lankaa meni 70g.

Magic loopilla syntyy vauhdilla valmista, oli sitten kyse lapasista tai irtohihoista. Näille lapasille on jo saaja tiedossa, mutta enpäs sitä vielä paljastakaan... Ovat nimittäin ensimmäinen valmistunut joululahja tänä vuonna.

Extra merino on sen verran ihanaa lankaa, että puikoille pääsee nyt vuorostaan Adele-kauluri. Ohje on Novitan neulomolaisten extraohjeista, mutta sitä pitänee hieman muokata langalle sopivaksi. Saas nähdä milloin kauluri sitten valmistuu. Huomenna kun pitää palata taas töiden ääreen ja töillä on kumma tapa häiritä harrastuksia...

6 kommenttia:

Angelique71 kirjoitti...

Drucilla, lainaa joskus mulle noita formulapuikkojasi, jos sitten alkaisi tulla miinuksia meikäläisellekin...

Liila kirjoitti...

Todella tehokas olet ollut. Aivan ihania töitä. Erityisesti ihastuin tuohon valkoiseen huiviin ja kauniisiin kukkiin!

Simpura kirjoitti...

Tehopakkaus olet:)

Ihania tuotoksia olet tehnyt

Suklaahiiri kirjoitti...

Minusta tuo huivi on varsin kaunis. Vauhdikkaasti olet taas puikkoja heilutellut, toista se on meillä etanoilla...

Neule-Kirppu kirjoitti...

Oletpa kuluttanut urakalla lankaa! Tuo huivi on upea, kiva keksinto päätellä erivärisellä langalla. Muistan muuten tuon mohairlangan. Oisko tuota lankaa ollut 80-90-luvun vaihteessa myytävänä. Siitä irtosi kauheesti karvoja ja kutitti myös. Niin ja purkaminen yhtä tuskaa...

Virpi kirjoitti...

Mä en käsitä... Muistitko nukkua lomalla ollenkaan? Jos en olis siellä musikaalissa ollu ni en todellakaan uskois et sul ei sielki puikot taukoomatta heilunu... Ihania tekeleitä kertakaikkiaan. Ja hyvää ystävänpäivää!